Wat bied ik aan?

Ik neem je kind gedurende acht weken bij de hand en ga met hem of haar het avontuur aan. Het avontuur waarin je kind leert om vriendelijke aandacht te hebben voor zichzelf. Om helemaal aanwezig te kunnen zijn in het hier-en-nu zonder te hoeven oordelen. Om rust te vinden op de momenten dat het nodig of prettig is. Om grenzen te leren kennen en respecteren. Om uit de automatische piloot te stappen en zo een bewuste keuze te kunnen maken. En om handvatten te gebruiken om de stormen van het leven te doorstaan.

Aanbod

Alle trainingen en lessen worden gegeven volgens de methode ‘Aandacht werkt!’ van Eline Snel. Ik leer kinderen op een speelse en effectieve manier omgaan met dagelijkse stress. Stress die zowel van buitenaf als van binnenuit kan komen. Want kinderen moeten veel op school, thuis en daarbuiten, maar vaak ook van zichzelf. Daarbij komen er voortdurend talloze prikkels op ze af. Zeker wanneer kinderen hier extra gevoelig voor zijn, kan het erg fijn zijn om te weten hoe je rust kunt creëren. En vanuit deze rust ontvouwen zich vaak vanzelf bijkomende voordelen, zoals betere concentratie, beter slapen, verhoogde veerkracht en zelfvertrouwen, verminderd gevoel van falen, etc.

De trainingen zijn geschikt voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar. Met of zonder diagnose, met of zonder klachten. Neem rustig de tijd om te bepalen wat je passend vindt of wat je aanspreekt. Neem vrijblijvend contact op als je graag meer informatie wilt of als je twijfelt over welke training het meest geschikt is voor je kind. En meld je hier aan als je je keuze hebt gemaakt.

Goed om te weten: voorafgaand aan de achtweekse training volgt altijd een intake-gesprek. In dit gesprek maken we kennis met elkaar, leg ik kort wat uit over de methode die ik hanteer, bespreken we eventuele aandachtspunten en gaan we samen nog even na of de gekozen training ook het beste past. Ook kijken we welke groep het meest geschikt is, afhankelijk van het ontwikkelingsniveau van je kind. Er is uiteraard voldoende tijd voor vragen. Ik kijk er naar uit om jou en je kind te ontmoeten!

Voor jongeren van 13 t/m 19 jaar gelden dezelfde vele voordelen van de mindfulness training. Ook hanteer ik dezelfde werkwijze, al zal de rol van de ouders minder prominent aanwezig zijn. Deze training duurt tien weken.

‘Mila heeft zichzelf teruggevonden. En ik heb mijn kind weer terug.’

Moeder van Mila (7 jaar)

‘Als ik me boos of verdrietig voel, vind ik het fijn om een kikkeroefening te doen. Daarna voel ik me altijd weer blij. En ik vind het fijn om in mijn buikkamertje te zijn.’

Amber (5 jaar)

“Suzanne kan bijna alles, ze praat fijn en is lief. Het was gewoon erg leuk.”

F. (5 jaar)